úterý 31. října 2017

Utrpení na Wachauergratu

Jelikož jsme se do Wachau chystali už druhý jaro nezbylo než vyrazit v půlce září. Na rozpink jsme si dali tradiční polezeníčkou nad hradem s romantickou kochačkou v Dürnsteinu. No a pak asi jak byla večer kosa jsme v nějaké slabší chvíli dostali nápad vylézt si jednu údajně nejvíc nej vícedýlku Rakouska - Wachauergat. Klasifikačně brnkačka - jedna dýlka za 6-, pár za pět, v průměru asi tak 3+. Tzn. žádnej důvod se stresovat, jedna čokoška na půl, jedna petka s vodou... Za chvíli jsme nahoře.
Klíčové dýlky na Smaragdu

Když se mám i v temném lese náhodně podařilo najít správnej nástup - šutr s minišipkou, vypadalo všechno optimisticky. Obtížnostně se perník láme na věži Smaragd, kde je třeba nezaboudit a hlavně výlízt i tu 6-. Pohoda. (Smaragd nabízí i pěkné směry v sedmém a osmém grádu, které si do budoucna ještě návštěvu vyžádají.)
Hřeben vostrej jak kudla

V dalších dýlkách se ukazuje, že hlavní problém není ta "6-" u klasifikace, ale ta "17" u počtu dýlek. Díky místní hrubý skále, mám prsty prolezený na hadry a nazouvání lezeček obrečím už od osmé délky. Peklo končí až nahoře, naštěstí je tu hospoda (jak jinak) a stíháme ještě rádlo na sestup.
Nezbývá než všem doporučit!



1 komentář: